Nevšední pivní zážitek
Půlitry chlazené na 7 stupňů, prémiové výčepní zařízení.
Půlitry chlazené na 7 stupňů, prémiové výčepní zařízení.
Pivo šnyt není ani půllitr, ani malé pivo. Jak už psal Karel Čapek, je to taková míra, za kterou se nemusíte stydět, a přesto se příjemně zavlažíte. V čem se skrývá kouzlo pravého šnytu? Základ je v poctivě uvařeném českém pivu, které je točené nejmodernější technologií - pivo je nejdříve předchlazeno v pivním boxu na 7°C, a poté je výčepním odborně načepované do půllitru vychlazeného ve speciální chladící vaně také na 7°C. Tento postup zaručuje, že se k vám na stůl dostane načepované pivo v nejvyšší možné a bezkonkurenční kvalitě.
Šnyt, to je spojení kvalitního piva a správného podávání, které dodá tomuto moku ten správný říz. Široké portfolio piv Lobkowicz, podchlazené sklenice na 7 °C, správný postup čepování, jednoduché řešení interiéru a poctivá kuchyně, která klade důraz na ideální spojení chutě jídel a piv – kdo by této kombinaci mohl odolat?
světlý prémiový ležák, alk. 4,7 % obj. , IBU 33, EPM 12,2%
Prémiový ležák Lobkowicz, nesoucí jméno po významném šlechtickém rodu, je tradiční české pivo pyšnící se charakteristickou lahodnou chutí. Základ plné a hořké chuti pochází z českého chmele, českého sladu a z ječmene odrůdy Bojos a vody z jihočeských hlubinných jezer. Pivo neobsahuje žádné chemické extrakty a náhražky, ale jeho chuť je podržena vlastním historickým kmenem kvasnic. Opravdová 3x chmelená a nešizená dvanáctka je vařena na 12,2%.
světlé výčepní pivo, alk. 4,0% obj. , IBU 26, EPM 10,5%
Opravdová desítka vařená na konečnou stupňovitost 10,5 %, je pravděpodobně nejsilnější desítkou na českém pivním trhu. Toto pivo pochází z pivovaru Vysoký Chlumec, kde se tamním sládkům podařilo zachovat nižší obsah alkoholu, který je u výčepních piv tak oblíbený. Při ochutnávce vás zaujme krásná medová barva a sladová chuť, která postupně přechází do příjemné chmelové hořkosti.
13% polotmavý speciál, alk. 5,2 % obj. , IBU 26, EPM 13,2%
Démon vzniká podle starých klášterních receptur pocházejících z mnichovské oblasti, jejichž historie sahá až do roku 1420. Démon je charakteristický bohatým profilem chutí – mírně nasládlá medová chuť, jemná hořkost i příjemná sladová vůně.
Pivo silné světlé, alk. 5,7 % obj., IBU 26, EPM 13,2 %
Tento speciál se vyznačuje dobrou pěnivostí, zlatohnědou barvou, dobrým řízem a plnosti, tedy vlastnostmi, které odpovídají charakteru českých středně prokvašených piv. V jeho chuti se snoubí hladká vyrovnaná hořkost s jemnou, mírně nasládlou medovou příchutí.
Pivo plné světlé pšeničné, alk. 4,8 % obj., IBU 16, EPM 11,7 %
O pšeničném pivě z Černé Hory existují zmínky již z roku 1535, kdy jej lékař Kopp nazval „blahoslaveným a velice zdravým pivem, protože čistí krev a dobrému trávení prospívá“. Pivo Velen se vyrábí pomocí speciálních kvasinek svrchního kvašení, čímž je docílena jedinečná harmonie chuti, ve které převažují nasládlé a ovocné tóny. Nejméně jedna polovina sladu je připravena z pšenice. Výsledkem je neprůhledné pivo světlé, až slámové barvy, které voní po kvasnicích, ovoci a koření. Má bohatou pěnu a silný říz.
IPA (India Pale Ale) je svrchně kvašené polotmavé speciální pivo jantarové, až měděné barvy, které vyniká plností a výrazností chutí. Při jeho výrobě používáme metodu studeného chmelení aromatickými odrůdami chmelů Amarillo a Cascade. Díky této metodě chmelení získává pivo ke svému pivnímu stylu specifickou chuť, vůni a hořkost. Mimo typických vlastností piv ALE (vůně květin, rozinek, peckového ovoce) ucítíte v jeho vůni i chuti také intenzivní chmelové aroma s nádechem citrusů a mandarinek.
Pivo světlé nealkoholické, alk. 0,5 % obj., IBU 26, EPM 5,3 %
Trojnásobné chmelení na varně Žateckým poloraným červeňákem a chmelem Premiant v kombinaci se studeným chmelením odrůdou Cascade dodává pivu osvěžující výrazné chmelové aroma. Nízkého obsahu alkoholu je dosaženo díky použití speciálního kmene kvasnic. Výsledkem je osvěžující pivo plné chuti, které se velmi blíží chuti klasického piva.
Jablečný CIDER, alk. 4,5 % obj., IBU 0, EPM 0 %
Cider je zkvašený jablečný mošt s vyváženým poměrem cukrů, kyselin a alkoholu s jemnou hořčinkou. Je jemně sycený a má zlatavou barvu. Cider je méně opojný než víno, méně hořký než pivo a méně sladký než limonády. Díky tomu dobře zahání žízeň a hodí se ke každému jídlu.